Как безпогрешно и смело да смесваме различни стилове при обзавеждането на дома си?

Последна редакция на 19/04/2024 от Станислава Матеева

 

Смесването на различни интериорни стилове е по-лесно, отколкото може би предполагате. Всъщност има много малко „чисти“ такива. Повечето интериори и стилове често са комбинация от няколко различни епохи и периоди и включват характерните за тях елементи, текстури и цветове. 

Интериорните стилове обикновено се раждат, когато дизайнерите (или дори майсторите любители) вземат най-доброто от определени епохи или стилове и включат ключовите за тях елементи в жилищните пространства. А понякога се случва така, че чувството ни за стил и усещането ни за това как искаме да изглежда дома ни не може да се побере в една-единствен естетика и един-единствен стил. И комбинирането повече от един стил в интериорния дизайн става неизбежно. То обаче изисква ловка ръка, с която крайният резултат да бъде елегантно и естетически поднесен, за да се избегнат кичът и хаосът.

Но как да изградите интериор, който въплъщава в себе си няколко стила? Отговорът ви даваме, като ви представяме няколко лесни и бързи трика, с които да преобразите дома си. Ако пък имате нужда от професионална помощ, не се колебайте да се свържете с дизайнерите, регистрирани в MaistorPlus.

Свързано:

Идеи за хол Как безпогрешно и смело да смесваме различни стилове при обзавеждането на дома си?