Нека разместването на мебели да започне сега!

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 293 пъти

Разместването на мебелите в хола е трик, чрез който можете да преобразите изцяло визията на помещението, при това без да инвестирате нито лев в нови елементи.

  • За изпълнението на този проект ще ви трябва само добра идея и помощ от приятел, който да ви „удари едно рамо“ при преместването на голямата холна секция или тежкия диван.
  • Тук важна роля играе планирането – добре е предварително да обмислите разположението на всеки детайл от обзавеждането, така че помещението да изглежда светло и приветливо, а входът към него да не бъде преграден от любимия ви фотьойл например.
  • За целта препоръчваме да направите поне три варианта под формата на груби скици за новото разпределение на мебелите в хола. Това ще ви помогне да бъдете запознати предварително с плюсовете и минусите на всеки от тях, и в последствие да изберете оптималното решение за своето жилище.

Свързано:

Идеи за хол Как да преобразим дневната за един уикенд?

Добре дошли в едно просторно и светло помещение, приютило уютна дневна. Стаята представлява преход между други важни зони в дома, като в този случай е обособена чрез изграждането на преградна стена. Плътно към стената е изграден практичен модул за съхранение на вещи, който наподобява визуално гардероб, но в случая изпълнява и декоративна цел, благодарение на своите огледални повърхности. Именно огледалните елементи спомагат за това дневната да изглежда по-светла и просторна, като за този ефект допринасят още ефирните завеси и интригуващите осветителни тела. В този случай осветлението е представено от красив полилей, разположен непосредствено над зоната за отмора. Тя е обзаведена с голям Г-образен диван в ненатрапчиви бежови нюанси, които кореспондират успешно с белите и кафяви тонове, обгърнали стените. Върху дивана са подредени няколко декоративни възглавнички в различни цветове, които разчупват семплата обстановка и ѝ вдъхват необходимата доза артистичност. Допълнително в близост до прозореца е разположено и канапе, което следва дизайна на дивана, но все пак оформя самостоятелно кътче за релакс в рамките на просторния хол. Двете холни масички са друг интересен акцент от облика на дневната – те са изработени от стъкло, като притежават различен размер и форма, така че да отговорят на изискването за индивидуалност в интериора на жилището.