Типични белези за скандинавския стил

Последна редакция на 29/03/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 2 909 пъти

Има характерни белези, по които бързо и лесно да разпознаете този стил и да го приложите и във вашия дом. С тяхна помощ няма да се лутате как да поканите Скандинавието в дома си, защото то само ще дойде при вас, ако заложите на тях.

  • Тухлени стени в бял цвят. Няма две мнения по въпроса. Ако изберете едната стена да бъде облицовате в бели тухли, то скандинавският стил ви е в кърпа вързан. Хубавата новина е, че на пазара се предлагат както висококачествени плочки, така и по-нискобюджетни алтернативи, които може да постигнат сходен ефект.
  • Умерени декоративни елементи. Ако сте фенове на всякакъв тип декорация и тя никога не ви е достатъчна, то по-добре забравете са скандинавския стил. С него линиите и акцентите са идеално премерени, балансирани и в чудесна хармония помежду си. На практика нещата граничат с минимализма, но едновременно с това не са еквивалентни. Т.е намирането на златната среда тук е от огромно значение за постигането на чудесен краен резултат.
  • Сукулентни растения. Те са на почит в скандинавския стил. И това е наистина чудесно за всеки, който не е запален цветар. Отглеждането им е толкова лесно, че дори и малко дете може да се справи. Не изискват специални грижи, а поливането е доста рядко.

Свързано:

Идеи за хол Как да постигнете красотата на скандинавския стил във вашия дом?