Прожектор - предимства и недостатъци

Последна редакция на 28/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 062 пъти

Свързвате вашата представа за телевизия от ново поколение с вдъхновяващ видео прожектор? Тогава вижте неговите предимства и недостатъци.

Предимства:

  • Повечето модели прожектор са компактни и удобни за пренасяне от едно помещение в друго.
  • Създавате автентично кино изживяване в собствения си дом. При това, сами решавате кога започва прожекцията и никой не ви чака на входа, за да ви скъса билетчето.
  • Може да се използва и в по-малки стаи, не изисква голяма площ, за да бъде изграден;
  • По-малка първоначална инвестиция.

Недостатъци:

  • Силното му нагряване може да предизвика дискомфорт в горещите месеци.
  • Някои по-стари и неусъвършенствани модели издават дразнещ, монотонен звук по време на прожекция.
  • Тъй като всички модели си служат с много ярка светлина, това води до сериозни разходи за електроенергия.

Свързано:

Идеи за хол Телевизия от ново поколение - видео стена или прожектор?

Представяме на вашето внимание следно голяма дневна в модерен стил, която впечатлява с изисканата и същевременно уютна атмосфера, която създава. За настилка на пода в зоната, където се помещава въпросната дневна, собственици и дизайнери са избрали естествен паркет, върху който е положено матирано лаково покритие. В гръб забелязваме триместен графитено сив мек диван, който е стъпил върху металните си крачета. Вдясно пред дивана се подава малка светла кръгла масичка с оставени върху нея две прозрачни стъклени или кристални чаши с тъмен аперитив. Двете стени, които са влезли в кадър, са облицовани със сив камък. При дясната забелязваме издължена правоъгълна ниша, през следата на която минава бял рафт, а над и под нещо са подредени тъмни и прозрачни чаши. На стената отляво е монтиран много голям прожекционен екран с две вертикално разположени черни конколони от двете му страни. Черен домашен видео прожектор, монтиран на тавана, излъчва върху екрана кадър от филм, при който двама бягат с джет в лазурни сини води, оставяйки зад гърба си току що случил се взрив. Последният обагря небето в оранжеви и сиви пушеци. В близкия ляв ъгъл на стаята можем да забележим част от високо стайно растения, по чиито изящни клончета са се разтворили тъмнозелени листа. В тази част на помещението подът е с лъскава бяла настилка, която име леко светло отразителен ефект.