Избор на цвят за стените в дневната - съобразете се с квадратурата

Последна редакция на 20/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 2 918 пъти

Правилната комбинация на цветовете е ключовият момент към красивия завършек. Много важно правило е да се съобразите в квадратурата на стаята, както и нейното разположение. 

  • Ако дневната е малка, тогава трябва да използвате 2 цвята, които могат визуално да увеличат размера й, да „повдигнат“ таваните или да "избутат" стените. За такъв ефект е по-добре да заложите на светли тонове, защото благодарение на тях ще има повече пространство и светлина, което означава, че стаята ще изглежда по-просторна.
  • Тъмните цветове ще направят стаята по-малка. Те се използват най-добре в просторни дневни – по тази причина е препоръчително да се въздържате да ги използвате, ако живеете в малко жилище.
  • Също така добра идея би било да се използва тапет в един от избраните цветове за акцент само на една стена. Така ще се разнообрази интериора в това помещение. Тапетът може да бъде залепен по различни начини: той може да бъде положен хоризонтално или вертикално, на диагонал или зигзаг. Важно е в този случай крайният резултат да води до хармоничен дизайн на дневната.

Вижте още: Дневна в сиво - няколко страхотни идеи, които ще ви вдъхновят

Свързано:

Идеи за хол Дневна в 2 цвята – гарантирано изящество и стил