Как да комбинирате ретро елементите, без да прекалите?

Последна редакция на 26/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 183 пъти

В ретро стила се комбинират различни форми, текстури и цветове, за да се създаде нещо толкова уникално, колкото цялата едноименна епоха. И все пак всичко трябва да си има граници.

  • Употребявайте с мярка характерните крещящи цветове и ги комбинирайте правилно. Идеята е стаите да ви приветстват, да излъчват позитивизъм, а не да ви задушават с многото си елементи и шарения. 
  • Всичко старо, което вече сте отписали, се оказва полезно и функционално. Мебелите от онова време са здрави, издържливи и дори днес можете спокойно да ги използвате. 
  • Подхождайте с внимание към всеки отделен детайл - от огнените оранжеви стени до тюркоазеното бюро.
  • Отървете се от всичките си задръжки за съчетаване на цветове и форми, но все пак обмисляйте всяко решение. Действате целенасочено, а не хаотично. 

Ако наистина желаете да промените нещо в жилището си, да внесете ретро атмосфера, то се пригответе да извървите целия път. А за да бъде лек и успешен последния, така че да се радвате на приятен интериорен резултат, доверете се на професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете своя проект, напълно безплатно и без обвързване, и в кратки срокове ще имате в отговор оферти, които да сравните. Разгледайте бизнес страниците на кандидатствалите изпълнители, вижте оценките, оставени за досегашната им работа. Сами решавате дали и кого да наемете, а след приключване на зададеното от вас, можете да споделите отзива си в сайта. 

Свързано:

Идеи за хол Как да получим автентична ретро атмосфера у дома?

На изображението виждате три сравнително изчистени, но в същото време с ретро привкус визии. В левия пример в този стил са килимът, шарените възглавнички, интересната маса, картините по стената. На средното изображение впечатление правят ретро килимът, масата и столовете. А на дясното изображение ретро усещане внасят стената на вафли, огледалото на нея, вафличките на облегалката на канапето. И в трите стаи за подова настилка е използван характерният за този стил дървен паркет.