Какви да бъдат мебелите?

Последна редакция на 16/04/2024 от Радина
Източник | Видяно 2 309 пъти

Идва ред и на правилната подредба на мебелите. Добро решение е те да са на колелета, за да могат лесно да се местят, когато е необходимо освобождаването на повече място.

За да не създадете ефект на препълване на стаята, първо трябва да се освободите от всичко това, което не ви е необходимо. Излишните мебели и предмети ще възпрепятстват свободното движение, което определно не е търсеният ефект. Обемните мебели също не са за предпочитане, по-добре е да ги замените с многофункционални такива.

  • Най-важният елемент от интериора, върху който се извършва по-голямата част от работата е бюро или работен плот. Те може да се поставят диагонално спрямо самата стая. Така целият ъгъл на стаята ще бъде зает, което ще направи работната зона особено удобна. Самата повърхност не трябва да бъде твърде голяма, предимство е наличието на кутии и отделения за оборудване (компютър, принтер и т.н.).
  • Столът трябва да е мек и удобен, препоръчва се той да е с колела, а височината му да се регулира според личните предпочитания.
  • За да съхранявате нужни работни вещи, можете да използвате стелажи или плаващи рафтове. Те ще ви свършат чудесна работа за съхранение на литература, папки и т.н.
  • Поставянето на коркова дъска на стената е много подходящо за този тип помещения. Можете да прикачвате бележки, напомняния, документи и друга важна информация. В допълнение към практическите ползи, такава дъска може да се използва и като декорация.
  • Частта, предназначена за дневна е хубаво да си партнира в работната област. Така че имате страхотна стая със завършена концепция.

Въпреки всички опции, най-предпочитано остава производството на мебели по поръчка. По този начин ще вдъхнете живот на всички ваши дизайнерски хрумвания.

Свързано:

Идеи за хол Наръчник на обособяване на работна зона в хола