Цветовете на стените

Последна редакция на 29/03/2024 от Мария Милушева
Източник | Видяно 1 184 пъти

Всяка стая от апартамента ви може да се превърне в малък остров. При обзавеждането на отделните помещения обаче си има правила и особености. Цветът на стените е едно от малкото неща, които не са зависими от предназначението на стаята. Т.е може смело да експериментирате. Прекрасните къщи на остров Миконос са боядисани изцяло в бяло и синьо. Този остров представя класическата гръцка средиземноморска архитектура. Характерно за средиземноморския стил е използването на нежни и светли цветове. 

  • Винаги можете да създадете свой Миконос вкъщи и да заложите на бяло и синьо – оставете стените бели и внесете изчистени сини завеси или такива с вертикални прави линии. избягвайте хоризонталните, защото те имат свойството да направят стаята по-малка. Хубавото на тези цветове е, че можете да си съчетаете с почти всички други, когато декорирате стаята си.
  • Ако харесвате класиката, можете да боядисате стените си в бежово и да закачите красиви картини с морски пейзажи. Този неутрален нюанс също позволява да експериментирате, когато обзавеждате стаята.
  • Прекрасна комбинация, която няма как да не харесате е нежно синьо със светло жълто. Така ще избегнете да имате бяла стена (която несъмнено е доста капризна и трудна за поддържане, а петната по нея се появяват дори докато дишате).
  • В средиземноморски стил са и цветове като оранжево, жълто, зелено.

Вижте още: 5 начина да задържите лятото в дома си

 

Свързано:

Идеи за хол Пренесете магията на гръцките острови у дома