Да спестим пространство с трепезарна маса, допряна до гърба на дивана

Последна редакция на 26/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 2 977 пъти

Когато разполагаме с правоъгълно отворено пространство, което ще ни служи същевременно за кухня, хол и трапезария, то позиционирането на дивана в средната част на помещението позволява не само да разграничим стаята, но и осигурява необходимото разстояние от стената, където ще е поставен телевизорът. Кухненската маса, намираща се непосредствено зад дивана, спестява от пространството, освен това е добро решение, в случай че обичате с кафето и закуската за добро утро да хвърляте по едно око на сутрешните новини по телевизията.

Ако ви се наложи да ползвате масата за повече от двама, можете лесно да я издърпате към кухненската част, за да освободите място за още столове. Така ще може да споделяте вечерите си с любимите хора, а когато сте насаме, да освобождавате пространство, допирайки масата обратно към гърба на дивана.

Свързано:

Идеи за хол Модерен индустриален апартамент в 40 кв.м.

Когато за кухнята, хола и трапезарията е отредено едно общо помещение и то е с правоъгълна форма, то това позволява да позиционирате дивана в по-централната част на стаята, на достатъчно отстояние от телевизора. Така вече сте готови с обособяването на холното пространство. Остава да намерите място на кухнята и трапезарията. Кухнята обикновено е с фиксирано местоположение в края на стаята, където може да монтирате кухненските уреди. В случая телевизора се намира на стената в противоположния край на стаята. Остава да се избере място и за трапезарната маса. Тук виждаме един много хитър начин да се спечели допълнително пространство в помещението, а именно поставянето на масата непосредствено до гърба на дивана. Това позволява да гледате телевизия със сутрешната закуска. При нужда винаги може да дръпнете масата назад към кухненската част и така да споделите вечерята си с приятели. Два сгъваеми стола, прибрани в някой от шкафовете, могат бързо да влязат в употреба в такива ситуации. След вечеря допирате масата до гърба на дивана и отново разполагате с просторна кухненска част.