Как да съчетаем зеления цвят с всички останали елементи в интериора?

Последна редакция на 02/05/2024 от Виктория Маринова

Зеленото може да присъства във вашата дневна почти във всички свои вариации, но съчетаването му с други ярки цветове трябва да бъде добре премислено. Ако заложите на повече зелени аксесоари, изберете по-тъмни или неутрални мебели и килим. Ако пък точно те са водещите елементи в зелен цвят, подът и стените трябва да бъдат в меки земни тонове. Изборът ви зависи изцяло от вашето въображение, но препоръчваме да се посъветвате със специалист или поне с приятел, за да не преобразите ненадейно дневната си в ботаническа градина.

Предизвикваме ви да опитате някое от тези зелени интериорни предложения, които да приветстват пролетта и във вашата дневна! Споделете с нас резултатите, а ако имате нужда от помощ при изпълнението на някоя идея, свързана с ремонт или промяна на интериора във вашия дом, направете безплатна заявка в MaistorPlus. Сравнете различните оферти, разгледайте отзиви и изберете тази, която ви допада най-много!

Свързано:

Идеи за хол Очарователен дизайн на дневни със зелени елементи

Тази дневна е едновременно красива и удобна. Изцяло в зелени акценти, създава усещане за хармония и комфорт. Въпреки широкото пространство, не обемните мебели са водещи. Раздвиженото обзавеждане е на фокус, а всички декоративни елементи допълват картината. Естествените материали тук са водещи, като виждаме стъклена маса от ляво, дърво за подовата настилка и холното обзавеждане. Диванът и креслото са малки и практични, но в същото време удобни и красиви. Добър е изборът разпределение на мебелите около телевизора - създават усещане за динамика в дневната. Картината на стенати, красиви вази, рамки със снимки и допълнителни природни елементи са водещите представители на декорацията тук, като завършваща е ролята на панорамния прозорец. Допълва обстановката с красива гледка навън. Светлината в този хол е много оригинално поставена, тъй като акцентира върху зелената стена непосредствено до прозореца, а в допълнение е красивият лампион от ляво до фотьойла. Внушителен е и килимът тук - в кафявата гама, той изцяло се съчетава с мебелите и придава уютна атмосфера в дневната.