Сменете мебелите - обновете дневната!

Последна редакция на 19/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 591 пъти

Както вече споделихме с вас, единият от начините лесно да преобразите дневната си, е като претапицирате наличната мебелировката в нея. Ако обаче тя е вече твърде остаряла и никакви нови дамаски не могат да я спасят, то тогава вземете по-ефективни мерки и се обзаведете с нови мебели. Именно такова решение са взели собствениците на разглежданата тук трансформирана дневна.

В предишната си версия тя е разполагала с меки кафяви кресла и диван, които безлично потъват на фона на дървения паркет. Холните масички също се губят в общата картина. След направените промени комбинация от кафяв мокет и разчупен бял килим покриват пода, за да се превърнат, заедно с белите стени, в перфектния фон за елегантна масичка и обещаващи удобство дивани и фотьойли.

Свързано:

Идеи за хол Преди и след: 5 възхитителни трансформации на дневни

Много често смяната на мебелите в едно помещение е напълно достатъчна, за да придобие то изцяло нов облик. Това на пръв поглед може и да е скъпа инвестиция, но има случаи в които е единственото възможно решение, което пък в дългосрочен план се оказва рентабилно. На двете снимки, съставящи колажа, който ви показваме тук, се вижда дневна преди и след ремонта, при която е заложено именно на обновяване на обзавеждането. На изображението отляво откриваме дневната в предишната ѝ версия. Тогава тя е била с открит дървен под, върху който по средата са стояли кръгла и правоъгълна дървени холни масички. От двете им страни са стояли по един кафяв диван отляво и един бял диван отдясно. От близката ни страна виждаме два меки кафяви стола, които са комплект с дивана в същия цвят. Точно срещу нас забелязваме вградена камина на фона на измазана около нея бяла стена. Това е и едно от нещата, които са останали непроменени при обновената версия на дневната. За разлика от нея, подът и мебелите вече са различни. Първият е покрит изцяло със светлокафяв мокет, върху който пък е постлана мека бяла кожа. Върху нея виждаме кокетна малка елипсовидна масичка с матиран тъмен стъклен под и деликатни златисти крачета. Отдясно, на мястото на белия диван, сега са застанали два широки кожени зеленикаво-кафяви фотьойла. Предишният кафяв диван отдясно се е оттеглил, за да заеме пространството му сиво-бял диван, който лесно се трансформира в единично легло.