Какви са различните варианти за декорация?

Последна редакция на 29/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 082 пъти

Преди да се втурнете по магазините за аксесоари за дома е добре да знаете точно какво да гледате. Да се направи точен списък с неща е трудна задача, но тук сме изброили основните категории декоративни мебели и изделия, с които можете най-лесно да оформите интериора. Тук уточняваме, че приемаме за декорация всеки предмет, който придава на помещението естетичност – при определени случаи той може да има и практическо приложение, но това не е задължително.

  • Килими и постелки;
  • Декоративни възглавници и одеяла;
  • Картини и огледала;
  • Декоративни купи и съдове;
  • Кутии и сандъчета за вещи;
  • Свещи;
  • Рамки за снимки;
  • Вази с цветя, сувенири и др.

Този списък е ориентир и по никакъв начин не изчерпва варинатите за декорации – бъдете креативни и изберете всеки предмет, който според вас ще внесе естетика в дома.

Свързано:

Идеи за хол За какво да внимаваме при избора на декорация за дома

Понякога може да объркващо какво точно означава декорация и какво е просто вещ в помещението. Обикновено декорациите нямат друга функция, освен да красят, да оформят или да създават хармония. За някои хора това са излишни предмети, които заемат място, но според нас те са това, което прави жилището - дом. За да ви демонстрираме най-голям брой варианти за декоративни мебели, сме подготвили тази чудесна снимка на дневна в пастелни цветове. В нея има разнообразни примери за различни взаимно допълващи се и хармонично съчетани декорации. Нека започнем с основното - имаме чудесно светло помещение с нежно сиви стени и под, покрит с килим. Центърът на дневната е оформен от ниска прозрачна масичка за кафе, но реалният фокус създава много оригиналната картина в рамка, закачена на стената. Тя грабва вниманието и оформя вертикалата на помещението. Наблегнете на един подобен детайл и няма да сбъркате при оформлението на интериора. Около масичката са подредени диван и две кресла. Те са различни на вид, но със сходен стил и ги обединяват цветни възглавнички в розово и лилаво. Като допълнение е добавено и нежно лилаво одеяло. На масата има ваза за цветя и стъклена сфера, които също са част от оформлението на стаята, както и двете лампи, които са поставени на допълнителни масички от двете страни на дивана.