Мини спалня, а под нея кухня

Последна редакция на 28/03/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 2 147 пъти

Повечето деца се радват на двуетажните легла. Но като възрастни, вие бихте могли да извлечете и ползва от подобна конструкция. В случая леглото е изградено на специално монтирана плоскост. Размерът му може да е според желанията на човека, тук ограничението на единичните двуетажни легла е преодоляно. А под него се разкрива място за толкова много неща.

На лявата снимка виждате къде е поставена стълбата, когато обитателят на дома иска да стигне до "спалнята" си. На средната снимка - къде я премества, когато използва големия си гардероб, в който е поместил дори и пералня. А на заден план се забелязва кухненският бокс. Почти изолиран от всекидневната, напълно разделен от спалнята. Получавате усещането, като че ли сте в три напълно отделни стаи.

Свързано:

Идеи за хол Функционална боксониера в 13 кв. м.

На колажа виждате далечни и близки планове на спалнята и на кухнята. Забележете колко просторно изглежда леглото. До него дори е поставена плоскост, която служи за нощно шкафче, за поставяне на нощна лампа, на книги. До него се стига по стълба. А зад стълбата се открива голям гардероб, почти дрешник. В него е поставена и пералнята. А на заден план вляво от гардероба е кухненският кът. На близкия план се вижда, че и там мебелите са разтегателни. Едно от чекмеджетата се оказва изваждащ се плот, който служи за дъска за рязане и мини маса. На колажа се вижда добре и окаченото на стената колело - чудесен начин за пестене на място, когато човек не разполага с тераса или мазе. И добра алтернатива на оставянето на вещи в общото входово пространство, откъдето лесно биха могли да бъдат откраднати. По подобен начин бихте могли да закачите на стената си и други неща като гирички завързани с въже, кантар или дори интересна тенджера. Важното е да пестите пространство, а същевременно и да внасяте специфично очарование на интериора си.