Интровертите и екстровертите като личности

Последна редакция на 06/05/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 822 пъти

Интроверт и екстроверт са термини, които често се срещат в популярната психология. Това са две обобщения на два типа личности, като по своята същност в действително никой не е изцяло интроверт или екстроверт. Става дума по-скоро за модели на поведение, които в даден момент от живота на човек преобладават и такива, които са по-слабо застъпени.

  • Екстровертните личности са насочени навън, към външния свят – общителни, обичащи да излизат и да прекарват времето си извън дома, често в големи, шумни компании и сред много хора. Те рядко си стоят у дома и по-малко държат на това как изглежда жилището им.
  • За разлика от тях инровертите са по-затворени, ориентирани към себе си хора, които обичат усамотението, уюта и спокойствието. Предпочитат общуването с по-малко хора и държат на това домът им да отразява напълно техния характер, нужди и потребности. 
     

Свързано:

Идеи за хол По какво домът на интровертите се различава от този на екстровертите?

Представяме ви тази великолепна, просторна дневна. Нейният дизайн е много актуален и много модерен, използваните материали са естествени, а цветовете - земни и меки. Този стил е особено актуален за тази година. Друг много модерен елемент е многото място, предвидено за събиране на хора, разговори и общуване. Това е една типична дневна за екстровертен човек, който обича големите компании, многото хора, да кани гости и да говори с тях часове наред. Дневната е оформена така, че близо десет души да могат удобно да се настанят около малката кръгла маса. Двата меки дивана в красиво тъмно синьо могат спокойно да бъдат ползвани и за преспиване на гостите при нужда. Мекият килим също е удобно място за сядане и отделя дневната от трапезарията. Интериорът е много отворен, светъл и просторен. До едната стена дори е оформен импровизиран бар с високи столове и място за подреждане на различни сувенири и спомени. Подът, както и мебелите са от естествено дърво, на което е запазен цветът. По този начин е постигнат едновременно ефект на уютна хижа, съчетан с модерния дизайн на градски апартамент.