5 красиви растения, които допринасят за чистия въздух у дома

Последна редакция на 27/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 607 пъти

Факт е, че не обръщаме голямо внимание на въздуха, който дишаме в домовете си. И точно заради това, за съжаление, в него може да виреят много нежелани токсини, които вдишваме ежесекундно. Вероятно вече на ум ви е идвала идеята за закупуването на пречистватели на въздуха. Те са супер практични и удобни и могат да се справят с пречистването на въздуха, но също могат да бъдат доста шумни и скъпи.

За щастие обаче има огромно разнообразие от растения, които могат да се използват също толкова ефективно за почистване на въздуха. А и да не говорим, че едно пищно зелено растение добавя много повече красота в декора на дома, отколкото обемист пречиствател на въздуха. И за да ви убедим, че алтернативни варианти винаги има, тук ви показваме пет стайни растения, които са не само нежни и красиви, но и много функционални. Те са хем стилни, хем усилено работещи за чистия въздух у дома. 

А за още красиви идеи, свързани с дизайна и градината, се обърнете към невероятните ландшафтни дизайнери, регистрирани в MaistorPlus.

Свързано:

Идеи за хол 5 красиви растения, които допринасят за чистия въздух у дома