Дневна в класически стил

Последна редакция на 26/04/2024 от Климентина Величкова

Класическият стил, подобно на традиционния, създава усещане за удобство и уют. Разликата е, че обзавеждането на дневната при класическия стил е по-скъпо и пищно, понякога с антикварна и музейна стойност, изработено от именити дизайнери, поръчано от известни личности, благородници и короновани особи.

Характерни черти на интериора в класически стил:

  • Предпочита се за широки, просторни помещения;
  • Обзавеждането е подредено около фокусна точка, например камината, има симетричен и хармоничен изглед;
  • Мебелите са елегантни, със скъпа дамаска-кадифе, коприна и художествени орнаменти, често антики или копия на такива;
  • Цветовете са предимно естествени и неутрални;
  • Декорът и аксесоарите са пищни, разточителни, но не претрупани, а подредени изискано и стилно;
  • В интериора присъстват скъпо, обикновено тъмно дърво, благородни метали, скъпоценни камъни.

Вижте още: Стилен интериор на апартамент в Бразилия

Ако желаете жилището ви да бъде обзаведено в избран от вас интериорен стил, в MaistorPlus ще откриете подходящ специалист, който да ви даде съвети и препоръки за оптиманото обзавеждане на вашата дневна. Направете безплатно запитване в платформата и изберете вариант, който удовлетворява изискванията ви.

Свързано:

Идеи за хол 5 интериорни стила за обзавеждане на дневна

На вашето внимание представяме дневна, която поразява със стилен интериор и изискан дизайн, типични за класическия стил. Обзавеждането е лишено от излишни мебели, като в центъра на помещението е разположена стъклена холна маса, а около нея е наредена меката мебел. Стилен диван в комплект с две кресла са представителите ѝ, като дамаската им е с красиви флорални елементи в естествени цветове. Декоративното цвете върху масата се съчетава невероятно добре с останалата част от интериора и създава усещане за свежест и хармония. От двете страни на меката мебел виждаме още две масички с подобен дизайн, но с квадратна форма. Стъклото внася усещане за стил и изящност. Красиви настолни лампи в оранжев нюанс и златисти тела са разположени върху тях, като формите им са меки и обли, както в останалата част от интериора. В дъното на помещението има разположена стилна витрина с класически дизайн - бял цвят, стъклени вратички, геометрични златисти фигури, а в средата - изискана камина със стилен дизайн. Попилеят е елементът, който придава изцяло завършен вид на тази дневна в класически стил - изящен дизайн, естествен цвят и висящи елементи.