Носещи стълбове за укрепване на фундамента

Последна редакция на 19/04/2024 от Патриция Симеонова

Друг вариант за укрепване и коригиране на фундамента е чрез добавяне на носещи стълбове. Това са стълбове или спомагащи опорни конструкции, които се поставят в земята под основата на къщата, след което се позиционират, така че да изравнят структурата и да предотвратят по-нататъшно потъване на основите. На пазара се предлагат различни видове, които строителите могат да използват за ремонт на основата в зависимост от тежестта на къщата, проблемите, почвата и други променливи.

  • Спирални пилоти – приличат на огромни винтове, които се забиват хидравлично в земята, след което се закрепват с помощта на скоби, които се закрепват към основата или плочата. Полезни за по-леки конструкции, или когато условията на позволяват да се използва друг вид.
  • Стоманени пилоти – този тип се забиват в земята, след което се закрепват със скоби, за да закрепят или повдигнат основата обратно на мястото ѝ. Използват се при земя, която е по-малко засегната от ерозия, вода, други условия и е достатъчно сбита, за да държи коловете стабилно.
  • Хидравлични пилоти – при необходимост от повече поддръжка. Достатъчно здрави, както за жилищни сгради, така за обществени. След като се поставят в земята, те се повдигат хидравлично, докато конструкцията се прикрепи и изравни.

Ако намирате знаци за проблеми с основите на вашия дом, специалистите, регистрирани в MaistorPlus, идват насреща! Опитните инженери и строители ще установят състоянието и проблемите на фундамента, ще извършат диагностика и ще извършат необходимите ремонти дейности. Свържете се с тях още днес, като заявите своя проект.

Свързано:

Идеи за къщи Потъваща къща - как да се справим с този проблем?