Сигнално, но изящно и безопасно

Последна редакция на 26/04/2024 от Диана Маркова
Източник | Видяно 840 пъти

В случай че все пак търсите яркия ефект, тоест желаете колибката на вашия любимец да се забелязва сред останалата градинска мебел и зеленина, действайте смело и я боядисайте я в любимите си цветове. Имате свободата да избягате от традицията и да редувате каквито нюанси ви хрумнат. Може да изрисувате триъгълници, кръгове или квадрати – изборът е ваш.

  • Съобразете цветовата гама с климата – черното и други тъмни цветове ще привличат и задържат топлината от слънцето, а светлите тонове ще разведряват атмосферата.
  • Хубаво би било дори да изпишете с боя инициалите – или пък цялото име – на вашето куче върху покрива и стените на колибата. Персонализираната колибка ще радва - кучето и вас – дълго време, ако приложите онези цветови решения, които обичате най-много.
  • Не забравяйте обаче най-важното: боята трябва да бъде трайна, но неотровна. С други думи – четете етикетите и зорко следете за задължителния ‚non-toxic‘ надпис. Докато си играе, вашето космато приятелче би могло да оближе част от боята и това да навреди на здравето му.
  • А най-безопасният начин за декорация на кучешката колибка си остават веселите стикери, които се продават на всеки ъгъл. Ако пък сте добри дизайнери, бихте могли да изработите рисунъка на стикера и сами.

Свързано:

Идеи за къщи 5 съвета за комфорта на вашия любимец, обитаващ колибка в градината