1. Пренебрегват се средствата и времето за документацията преди същинската работа

Последна редакция на 29/03/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 390 пъти

Изграждането на къща ще ви сблъска с няколко неща, които не може да избегнете, а именно документацията. Често времето и средствата, които тя изисква, се пренебрегват. Във връзка с нея, вземете под внимание следните обстоятелства:

  • Преди реалното строителство, се подготвят всички разрешителни, планове и проекти. Първият от тях е идейният проект. Изготвят се чертежи, според изискванията на клиента, които в същото време да са достатъчно точни и правилни, за да могат да бъдат изпълнени от специалистите.
  • Следват одобрения, отговарящи на определени правила и разрешителни, и чак тогава се преминава към същинската работа.
  • Заредете се с търпение, защото периодът за тези предхождащи фактическия строеж на къща етапи може да се проточи и да стигне до няколко месеца. Предвидете средства от разполагаемия бюджет и за тези задължителни разходи.

Свързано:

Идеи за къщи 5-те най-често допускани грешки при строежа на къща

Стремежът за осигуряване на спокойствие и комфорт кара хората да премислят много внимателно всяко действие, което предприемат за осигуряване на подходящото жилище. Започва се от дилемата дали да бъде едноетажно или двуетажно. Следват премисляния по въпроса за разположението му докато се стигне до конкретно решение. В повечето случай то е свързано с построяването на собствен дом. Това е свързано с желанието да се изпълни проект по желание на клиента, той да бъде достатъчно уютен и практичен. Преди същинското изпълнение обаче има доста стъпки, които не могат да бъдат избегнати. На изображението е представена една голяма конструкция. Тя заема голяма площ и е разположена на фона на тревиста градина. Забелязва се, че на покрива са поставени прозорци – хитър начин за осигуряване на повече светлина в помещението. Впечатление прави наличието на гараж. Вратата, водеща към него е голяма и кафява. Мястото е обособено в единия край, за да може паркирането да е лесно и безпроблемно. Непосредствено над него има недовършена тераса. За това подсказва вратата, водеща до нея и липсата на парапети и ограда. Майсторът е на преден план. Той държи чертеж и е оборудван с правилното облекло и с предпазните средства, в случая това е поставената на главата каска.