Организирайте съхранението в кухнята

Последна редакция на 09/05/2024 от Люси Любомирова

Винаги е приятно, когато в кухнята цари ред и чистота. Когато е подредена тя винаги изглежда сякаш по-голяма и вдъхновението да приготвим нещо вкусно се появява по-лесно. През студените месеци се мотивираме за основно почистване по-трудно, за това направете го сега. Обърнете внимание и почистете генерално всичко, а после ще е далеч по-лесно да се поддържа чистота и реда в помещението.

Разгледате всеки един шкаф и всяка чекмедже и се отървете от нещата, които няма да използвате. Възможно е да са останали продукти с изтекъл срок на годност, посуда, която е вече негодна за използване и така оставете само онова, което ще ви трябва. 

Организирайте умно съхранението - групирайте нещата и ги разпределете функционално по местата в чекмеджетата и шкафовете. Някои може да оставите на плота, в близост до работната зона, за да са ви под ръка, когато творите.

Красотата понякога се крие в празните пространства, във въздушната и лека атмосфера, затова не затрупвайте плота и масата. Оставете там само нещата, които се използват ежедневно, като кафемашината например. Заредете кутията за чай с по-зимни селекции, същото направете и с подправките.

Свързано:

Есенно почистване - как да подготвим дома си за сезона?