Съдовете за хранене

Последна редакция на 08/09/2024 от Люси Любомирова

Едва ли е първото нещо, за което се сещаме, когато търсим промяна в интериора, но се оказва че на практика има видимо влияние. Дизайнерите често се обръщат към този похват, защото знаят че денят ни започва с чаша кафе и завършва с вкусна вечеря с чаша вино вечер. Съдовете са навсякъде около нас и ние често не им обръщаме необходимото внимание. А трябва!  

В много отношения съдовете допълват атмосферата на целия дом. Ако търсите бърза промяна в декорацията на жилището си "ревизирайте” всички чаши, чинии и прибори за хранене - оставете само това, което е наистина приятно за окото и е в добро състояние, а останалите заменете с нови. 

А може да решите напълно да подмените съдовете за хранене у дома. Идеята е добра - ще освежи видимо интериора и ще донесе усещане за промяна. Предлагаме ви няколко конкретни варианта: 

  • Модерният минималистичен интериор може да разнообразите със съдове с надписи или интересен, необичаен дизайн. 

  • На класическия интериор ще подхождат съдове със златна декорация и изящни форми. 

  • А ако пътувате много и цените спомените си, направете си колекция от съдове, донесени от вашите пътешествия. Това, разбира се, не важи за чаши от магазини за сувенири. Истински съкровища с местен вкус могат да бъдат намерени в антикварни магазини, разпродажби и малки магазинчета на майстори-занаятчии. 

Свързано:

Как да променим интериора без ремонт - няколко дизайнерски лайфхака