Някои недостатъци

Последна редакция на 04/05/2024 от Люси Любомирова

Въпреки че изредихме толкова значими преимуществата, съдомиялната поставя и някои въпроси за решаване.  

  • Заема място в кухнята - има и компактни модели, но все пак тя трябва да бъде монтирана някъде, а това понякога създава проблем в по-малките помещения. 

  • Капацитет - за да се използва ефективно уреда е необходимо да се съблюдава минимален капацитет. В големите семейства това не е проблем, но при домакинство от двама души или за сам човек трябва да се помисли дали въобще е рентабилно придобиването на такъв скъп уред. 

  • Не всички съдове може да се мият в машината - да, има и такова условие. Не всички съдове се препоръчват да бъдат почиствани в съдомиялна и за де се запази тяхното качество е по-добре да се мият ръчно. Такива са например фин кристал, античен порцелан, дървени съдове и други. 

  • Предварително почистване - това е важно условия за правилното функциониране на машината. Всички съдове трябва да бъдат почистени от остатъците от храна преди да се поставят в съдомиялната. За някои хора това обезсмисля използването й. 

  • Повреждането на някои съдове - понякога се случва декоративни елементи и украса от съдовете да бъде повредена при измиването им в съдомиялната машина. Необходимо е малко повече внимание. 

 

Свързано:

Необходима ли е съдомиялната машина?