Кухнята като произведение на изкуството

Последна редакция на 04/05/2024 от Люси Любомирова

От самото му зараждане до сега Ар-Нуво не е губил своята популярност и е един устойчив тренд в интериорния дизайн на кухнята, който не спира да очарова с елегантност, романтизъм и интерес към новите технологии. Въпреки неговата популярност и широко влияние обаче, в чист класически вид стилът Модерн (както още се нарича), се среща доста рядко.

Самият стил Ар-Нуво се отличава с мекота и плавност на линиите, което дава възможност за оформяне на лек и удобен интериор, който да влияе успокояващо и хармонично. При оформянето на декора в кухнята трябва да се заложи на флоралните елементи,  елегантни и меки линии, стилизирани цветя в тапетите или завесите, изящни дърворезби.

Извитите линии се наблюдават във всичко – в структурните елементи, в мебелите, в декора, като акцент се поставя на изобилието от флорални мотиви. Материалите, които се използват за декориране на кухня в този стил са разнообразни и варират от дърво, стъкло и камък до метал и дори сребро. Също така стила Ар-нуво се характеризира с наличието на живопис, цветни витражи и мозаечни рисунки.

Свързано:

Как да декорираме кухня в стил Ар-Нуво?