Мебели от естествени материали

Последна редакция на 19/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 1 029 пъти

Какво обикновено ви идва наум, когато се сетите за тропиците? Ратан, бамбук, ракита и всевъзможни видове палми. Затова един от задължителните елементи, които трябва да добавите към вашия кухненски декор са дървени мебели и декорации, направени от тези дървесни видове или пък такива, които ги имитират. 

  • Когато избирате шкафове, чекмеджета, плотове и маса заложете на устойчиво отглеждани тропически твърди дървета като манго, тиково дърво, балса, бамбук или ратан. Мебелите, направени от тези дървесни видове са издръжливи и могат да се използват както на закрито, така и на открито. А и са много привлекателни.
  • Още един много добър вариант за тропическа кухня са махагонът и тиковото дърво. Те обикновено също са супер издръжливи, а и допринасят за по-свежа, топла и лятна атмосфера.
  • Цветовият завършек на дървото може да варира от светло до тъмно. Мебелите от тъмно дърво създават чудесен контраст със светъл цвят като слонова кост или бежово. Красива идея в този случай е да изберете шкафове в по-тъмен цвят, а плотовете да бъдат по-светли или обратното.

Свързано:

Кухня в тропически стил - как да я създадем?