5 начина да направим кухнята си "по-зелена“

Последна редакция на 02/05/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 222 пъти

Екологичната кухня започва с природосъобразното хранене, но това далеч не е всичко. Могат да се добавят още приготвяне на храната така, че да се пести енергия, изграждане на навици за редовно почистване, използване на устойчиви материали и избягване употребата на токсични химикали в домакинството.

За щастие, правилните избори за вашето здраве са добри както за планетата, така и за джоба ви. Ето няколко идеи, от които да се възползвате у дома:

Свързано:

Идеи за кухня 5 начина да направим кухнята си "по-зелена“

Все повече домакинства се ориентират към изграждане на ефектен интериорен дизайн, който обаче се доближава максимално до естествената природна красота. Това е постижимо, както с избора на точните цветове, така и с изработката на мебели от качествени материали, които създават усещане за топлина и домашен уют. Кухнята, която ви представяме, е типичен пример за това, като съчетава зелени стени и практично кухненско обзавеждане от дърво. За целта майсторите изграждат удобен Г-образен модул, който позволява максимално удачно разпределение на зоните за миене, готвене и съхранение. От своя страна зеленият цвят по стените създава усещане за свежест и красота, като спомага за това помещението да изглежда по-светло и гостоприемно. Плавният преход между кухненските шкафове и стените е осъществен чрез поставянето на зелен кухненски плот, който, макар и нетрадиционно, се оказва едно наистина оригинално и стилно решение. За да предпазят стените от замърсяванията, които често съпътстват готвенето, специалистите изграждат практичен кухненски гръб от дърво, като продължение на семплия модул. Дребните декоративни елементи, като картините по стените и впечатляващите осветителни тела, пък внасят необходимата доза артистичност в дизайна, задължителна за всеки модерен дом.