Винени страсти с бургундско червено

Последна редакция на 01/05/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 1 500 пъти

Червените наситени нюанси не са най-популярното решение за обзавеждане на кухня, тъй като цветът се смята за доста агресивен, освен ако не се използва само като лек акцент. Ние пък ви предлагаме да проявите смелост и да замените ярко червените тонове с по-топлото, уютно и стилно бургундско. За максимален визуален ефект използвайте винено червените шкафове за кухня на тъмен и дори абаносов фон и ще получите страхотен цветови контраст, който ще ви помогне да изградите впечатляваща визия.

Ако вече сте избрали цветовете, в които да обагрите своята кухня, потърсете изпълнител, който да ви помогне да осъществите замисленото. В MaistorPlus можете да пуснете безплатна заявка за своя проект и да получите ценови предложения от регистрираните при нас майстори.

Свързано:

Идеи за кухня Най-актуалните цветови схеми за кухнята за 2016 година

Изграждането на практичен кухненски модул в ярки цветове изисква помещението да бъде достатъчно просторно и светло, така че да се създаде визуален баланс в интериора. Тук собствениците залагат на функционални кухненски шкафове в бургундско червено с гланцирано покритие, което придава елегантност и лекота на дизайна. Друго смело решение е изборът на черни кухненски плотове, които са изключително лесни за почистване, но пък не са удачна идея за твърде малки кухни, в които не достига достатъчно естествена светлина. С цел да създадат допълнителна работна площ за обработката на продукти, специалистите изграждат практичен кухненски остров, който приема ролята и на удобна зона за хранене. Така се заобикаля нуждата от обособяване на отделна трапезария в жилището, а това спестява и допълнително място в него. За да бъде зоната за хранене максимално комфортна, собствениците избират страхотни бар столове в черно и червено, които да допълват дизайна на кухнята. На пода пък откриваме гранитогрес в тъмни нюанси, като една от най-дълготрайните и устойчиви настилки за кухня. Стените пък са оставени бели, така че помещението да не изглежда твърде тъмно и схлупено.