И накрая - декорацията

Последна редакция на 03/05/2024 от Люси Любомирова

Това е най-лесният начин за преобразяване на интериора в кухнята. Може да започнете с подмяна не текстила или въобще да промените визията си за приложението му в това помещение. Модерните кухни са с повече дневна светлина, така че в полза на това откажете се от дългите завеси или ги заменете на изчистени щори.

В малката кухня не се препоръчва да се използват много декоративни елементи. Няколко оригинални чинии, бутилки на открито, съдове за съхранение в един стил биха били напълно достатъчни. Също така може да разположите няколко декоративни растения, а ако помещението е свързано с хола или трапезарията, може да обособите зоната с помощта на оригинален килим.

Друга, малко по-сериозна промяна е подмяната на фасадите на кухненските шкафове, ако старите вече са ви омръзнали или не са в стила, който бихте искали. Съвременните тенденции диктуват един съвсем различен подход към местата за съхранение, а именно предпочитане на отворените рафтове за сметка на затворените и обемни шкафове. Ако търсите генерална промяна на визията, обърнете внимание на това решение.

Както виждате, не е чак толкова страшно да реализирате мечтания проект за кухня у дома. Дори няколко елементарни и съвсем не скъпо струващи начини е възможно съвършено да промените облика на кухненското пространство, преобразявайки го в комфортно и функционално помещение.

И не забравяйте - специалистите, регистрирани в MaistorPlus винаги са готови да Ви помогнат и да превърнат Вашите мечтани проекти в реалност. 

Свързано:

Идеи за кухня Въображението срещу бюджета – как да преобразим малката кухня?