Модерни интериорни тенденции в кухнята за 2017 година

Последна редакция на 08/05/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 804 пъти

 За да бъдете в крак с модерните интериорни тенденции, заложете на семпъл дизайн в кухнята. Неутралните нюанси са за предпочитане – светлосиво и бежово може да комбинирате с бяло или светли оранжеви тонове. Оригинална идея са плочките с геометричен дизайн или мозаични цветни акценти. Комбинирайте кухня и трапезария в едно помещение или позиционирайте малка преградна стена, която да разчупи интериора.

Заложете на нежни пердета с по-масивни завеси, а пухкавото килимче на пода нека бъде в тон с тях. Ламинираният паркет е за предпочитане, но може да го съчетаете с плочки или мраморни акценти.

Вижте още: Вдъхновяващ апартамент в Украйна!

Свързано:

Идеи за кухня Кухнята – най-важното място у дома! (снимки и видео)

Представяме ви колаж от две снимки на кухня и трапезария, обзаведени по модните интериорни тенденции за 2017 година. И двете помещения са със средноголяма квадратна площ, а изобилието от естествена светлина и слънчеви лъчи е водещо. На голямата снимка виждаме просторна и приветлива част от кухня, където по периферията вляво е позициониран кухненският гръб - на преден план виждаме умивалника, а непосредствено до него е позиционирана и готварската печка. Плотът е с черен цвят, а всички шкафове са в снежнобели багри. Изобилието от чекмеджета под мивката е практично и удобно - така винаги ще има свободно място за всички принадлежности. В дъното на помещението виждаме просторен прозорец с бели рамки, а вдясно от него е и "проходът" към трапезарията, където дървена ламперия е покрила цялата стена. Виждаме и малки декоративни акценти - свежо саксийно цвете, внасящо добро настроение в атмосферата на помещението. Подовата настилка е изцяло от дърво, а светлите му тонове са оригинален избор. На малката снимка вдясно ви представяме друго предложение, където неутралните и светли цветове отново са на фокус, но са съчетани с тъмнокафяви акценти. В средата е позициониран широк остров, към който са прибавени масивен плот и два стола. Елементи от декора също не отсъстват от интериора на помещението. А кухненският гръб е позициониран по периферията на стаята - вляво виждаме зоната на мивката, а вдясно е разположена печката и хладилникът. Подът е покрит с плочки, а стените са изцяло в бяло.