Кухненски гръб от ламинат

Последна редакция на 30/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 9 166 пъти

Ако търсите нещо по-семпло, кухненският гръб от ламинат е идеалният избор за вас. Може да бъде изработен така, че да изглежда като истински камък или дърво, макар и да не повтаря качествените характаристики на оригиналите.

Предимства: Водоустойчив е и се почиства лесно. Кореспондира добре с останалите повърхности в кухнята, излъчва топлота.

Недостатъци: Не трябва да се монтира близо до газови котлони и се препоръчва да има поне 10 см разстояние между кухненския гръб от ламинат и печка от какъвто и да е тип. За този материал с особена сила важи изискването да бъде добре и плътно монтиран, най-вече за да се избегне проникването на влага.

Представихте ли си вече как изглежда кухнята ви с избрания от вас кухненски гръб? За да се превърнат идеите ви в реалност, направете безплатна заявка за ремонт на кухня бързо и лесно, без обвързване. Разгледайте офертите от майстори във вашия район, изберете начин на комуникация, и се спрете на изпълнител, след чиято работа с радост ще оставите позитивна оценка.

Свързано:

Идеи за кухня Пътеводител в кухнята: Как да изберем перфектния кухненски гръб

Елегантността и високата функционалност често вървят ръка за ръка в съвременния интериорен дизайн. Тази кухня е още един пример за това, че практично и красиво обзавеждане може да бъде създадено дори в малки и схлупени помещения. За целта специалистите оставят стените бели, поставят светъл теракот на пода и изграждат страхотен бял кухненски модул, подчинен на минималистичния стил. Г-образната форма на модула позволява удобно разпределение на зоните за миене, готвене и запасяване, докато изчистените му линии и гланцираното покритие на шкафовете създават илюзия за по-просторно и светло помещение. В тази кухня няма натрапчиви орнаменти и масивни декорации. Тя се придържа към усещането за чистота и хармония, подкрепено и от създаването на ефектен кухненски гръб от ламинат. Този тип кухненски гръб е известен с това, че е изключително устойчив, достъпен и лесен за почистване, но правилният му монтаж изисква намесата на опитен специалист. В допълнение към Г-образния кухненски модул е изработен и удобен кухненски остров от същите бели ПДЧ плоскости, така че да се постигне завършеност в дизайна на кухнята.