Кухненски остров в хола

Последна редакция на 26/04/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 740 пъти

Красив и масивен, този работен плот ще ви бъде първи помощник в кухненските приключения. Позицията му представлява границата между кухнята и хола, като удобно и стилно ги обединява в едно помещение. Ето как да подходите към дизайна:

  • Ламиниран работен плот, разположен непосредствено срещу мивката, гарантира най-икономични движения за готвача във вашия дом. Под работния плот можете да предвидите шкафове за кухненски прибори и посуда, за да бъдат наблизо във всеки момент.
  • За по-дълбоко и ексцентрично усещане можете да се спрете на тъмни цветове в кобинация с дърво.
  • Симетрично на него, с лице към къта за хранене, можете да предвидите място за саксии със зелени растенияза глътка свежест или може би саксии със свежи домашни подправки.

Свързано:

Идеи за кухня Пет идеи за кухненски остров

Просторно помещение в сиви тонове. Витражни прозорци по цялата височина на помещението внасят зелен изглед от градината. Между прозорците е разположена секция от витрини от меламин с цвят графит, комбинирани с шкафове с десен на естествен дъб. Композицията е решена от таван до под, с което се подчертава височината на помещението. На другия лъч на този ъгъл в естествената ниша на стената, е инсталирана кухненска част с мивка и долни шкафове с неголяма дълбочина, подходящи за съхранение на кърпи, средства и препарати за миене. Нишата е облечена в ПДЧ плоскости с цвят естествен дъб, което запазва стилистиката на витрините. Тесни полици от стъкло са инсталирани в нишата, подчертани с меко осветление. Срещу нишата по цялата и дължина е разположен кухненски остров. Широк почти 90 см. Той осигурява три пространствени работни зони. Зона за обработка на храната с ламиниран плот. Под него са разположени 6 дълбоки контейнери, в които спокойно можем да поместим посуда и прибори за хранене. Контейнерите са поставени с лице към общото помещение и обособения кът за хранене. Зона за готвене с вградени котлони и фурна, Зона за съхранение на храната с вграден хладилник. Мястото за хранене обзаведено с тръбни мебели – столове с кожа цвят графит, маса от естествен дъб.