Изберете подходящ цвят

Последна редакция на 27/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 662 пъти

Както всичко в природата, дървото има свой характер и цвят. Не всяко дърво ще подхожда на помещението, което e отредено за кухня.

  • Ако разполагате с малко пространство, изберете светло дърво и при възможност избягвайте окачените шкафове – по този ще отворите място и помещението ще изглежда по-голямо и просторно.
  • Ако мястото позволява, създайте красив контраст с тъмни плоскости и светли стени, придайте характер на кухнята и внесете настроение.
  • За кухни, които са тесни и дълги също залагайте на светлите тонове, преценете колко да са широки шкафовете и плотовете, за да се движите спокойно и максимално използвайте ъглите и нишите, за да оптимизирате пространството.
  • При кухненските боксове, свързани с дневна или хол, е добре дървените елементи да се съчетават с останалата част от помещението, като цветове и материал, за да не се бият двата интериора.

Свързано:

Идеи за кухня Дървените кухни – топлина и уют за цялото семейство

Голямата кухня дава много възможности за различни интериорни решения - разчупване на пространството, разнообразие от цветове и много свободно място за работа. Едно такова помещение позволява да се съчетае кухня и трапезария - място както за готвене, така и за събиране на цялото семейство. Представяме ви една стилна кухня в бяло дърво и мраморни плотове. Благодарение на светлите цветове мястото изглежда отворено и светло. Цветово са обединени шкафовете и таванът, както и пода с плотовете. Друг обединяващ елемент са облите форми - при изработката на шкафовете, плота на масата и столовете са избегнати острите ръбове. Този стил е запазен и при избора на ламперията, рафтовете, както и във витрините на шкафовете. За плотовете е избран мрамор в светъл цвят, който допълва бялото дърво и придава ефирна елегантност. Ограничаването на цветовете до два или три е добро решение за хора с по-традиционен вкус, които предпочитат по-семплия и изчистен дизайн.