Разчупете дизайна с интригуващ кухненски гръб

Последна редакция на 04/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 387 пъти

Ако боядисването на един от кухненските шкафове в ярък нюанс ви се струва твърде рискована идея, то можете да съчетаете белия кухненски модул с интригуващ кухненски гръб в различни цветове. Тук разнообразието от цветови комбинации е изключително голямо:

  • Можете да заложите на красиви цветя, геометрични фигури или дори пейзажи, които да придадат по-модерна нотка на интериора.
  • От гледна точка на материалите, кухненските гръбчета могат да бъдат изработени от стъкло с цветна основа или пък да бъдат изградени с плочки, които да изобразяват интересни мотиви.
  • Специалистите съветват на първо място да подберете точния материал за кухненски гръб спрямо особеностите на своята кухня, а след това да помислите и по какъв начин можете да интегрирате цветни детайли в неговия дизайн.

Свързано:

Идеи за кухня Как да внесем цвят в бялата кухня?

Представяме ви три бели кухни със сходно излъчване, които впечатляват с различни акценти, въплътени в техния дизайн. И трите помещения притежават семпла основа от бели стени и светла подова настилка, като в единия случай собствениците залагат на практичен ламинат, а в другия – на гранитогрес в приятни бежови нюанси. От гледна точка на обзавеждането в трите примера срещаме кухненски модул в минималистичен стил, който се отличава с изчистени линии и завидна функционалност. И докато кухнята вляво на снимката притежава удобен дървен кухненски плот, то в останалите две помещения е заложено на по-достъпен вариант, а именно светъл плот от ПДЧ. Най-интересният елемент от обзавеждането на трите помещения е кухненският гръб. В две от кухните е заложено на кухненски гръб тип мозайка, който е изграден от плочки в наситени нюанси, които да разчупят иначе семплата обстановка. В една от тези модерни кухни пък е заложено на кухненски гръб от стъкло, което разкрива красива цветна декорация. Това е умело решение за прикриване на несъвършенства по стените между кухненските шкафове, както и за внасяне на необходимата доза цвят и индивидуалност в кухнята. Важно е обаче този ярък елемент от интериора да е съобразен със стила на останалата част от обзавеждането.