За финал - подберете внимателно декорациите

Последна редакция на 26/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 3 470 пъти

За съжаление въпреки безспорната си естетическа стойност, масивните декоративни елементи няма да отвлекат вниманието от факта, че разполагате с малка и неудобна кухня. Тъкмо обратното – те ще я направят по-схлупена и претрупана, като ви лишат и от ценно място за съхранение на съдове и пособия. Затова, ако ще поставяте красиви декоративни детайли, добре е те да бъдат съобразени с характеристиките на помещението. За целта заменете плътните щори с леки завеси, вазата с цветя пък преместете от кухненския плот върху масата за хранене, а всички стенни декорации запазете за помещенията, които разполагат с достатъчно светлина. По този начин кухнята ще изглежда семпла, но пък наистина стилово издържана.

Всички тези съвети със сигурност ще направят обзавеждането на малката кухня много по-лесно. За правилното им прилагане у дома потърсете опитен професионалист, като заявите проект в MaistorPlus напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Свързано:

Идеи за кухня Как да обзаведем малката кухня, без да я правим тъмна и схлупена?

А ето и една малка градска кухня, която се отличава с изключително функционално разпределение на компактното пространство. Тя усвоява едва няколко квадратни метра, но разполага с всички необходими удобства за приготвянето на истински кулинарен шедьовър. На първо място впечатление прави, че сивите кухненски шкафове оформят практичен Г-образен модул, който се стреми към максимално удачно разположение на зоните за миене, готвене и запасяване, съобразено изцяло с правилото за работния триъгълник в кухнята. Белите кухненски плотове от своя страна разчупват еднообразната обстановка, особено в комбинация с ефектния кухненски гръб. Горните кухненски шкафове тук притежават изключително интересен дизайн, като на места позволяват разкриването на удобни отворени рафтове, върху които собствениците да подредят любимите си сервизи или декорации.