Колко ще ни струват шкафовете за вграждане на уреди?

Последна редакция на 28/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 701 пъти

Повечето съвременни домакинства залагат на вграждането на основните електроуреди в кухнята, като начин да си осигурят удобство и едновременно с това да спестят място в малкото помещение. Обикновено шкафовете, които приютяват фурната и микровълновата печка са с дизайн, допълващ останалата част от модула, поради което специалистите съветват да обърнете специално внимание на избора на цветове и материали за изработка на подобен шкаф. В готов вид кухненските шкафове за вграждане на уреди струват:

  • Ниските кухненски шкафове са на цени между 45 и 93 лв., при размери около 77-82 см. за височина, 60 см. за дължина и 47-57 см. за дълбочина. Средната цена за подобен шкаф е около 67-69 лв.
  • Шкафовете за вграждане на уреди често могат да бъдат и значително по-високи, като практически съединяват долните и горните кухненски шкафове. Цената за шкаф с размери около 142-148 см. за височина, 58-61 см. за дълбочина и 60 см. за ширина, е средно между 100 и 235 лв. Средната цена за подобен шкаф е около 140-150 лв.
  • Монтажът и свързването на фурна с ел. инсталацията пък обикновено струва между 10 и 25 лв.
  • Обърнете внимание на разпределението на пространството в този тип шкафове. Помислете за това дали ще ви бъде по-удобно те да разполагат с чекмеджета или рафтове, както и по какъв начин да ги разположите в кухнята, така че в нея да се създаде практичен работен триъгълник.

Виж още: Каква е кухнята на бъдещето според домакинствата в различни краища на света

Свързано:

Идеи за кухня Кухненски шкафове - цени

Все повече съвременни жилища се ориентират към практични решения, които им помагат да обединят кухня и трапезария в едно общо помещение. За целта те не само избират един и същи цвят за стените или пък еднакъв тип настилка за пода, но и залагат на мултифункционално обзавеждане, което да пасне и в двете помещения. Пример за подобен подход към усвояването на пространството откриваме в този приятен дом. Той разполага с удобно кухненско обзавеждане в сиво, което от своя страна спомага за по-плавния преход между кухнята и бялата трапезария. Кухненският модул тук се отличава със завидна практичност и изчистен ненатрапчив облик, който подпомага усещането, че се намираме в едно по-светло и хармонично помещение. За да спестят място в кухнята, собствениците решават да обновят оборудването й с вградени електроуреди, които гарантират максимално удобство при готвене. На места кухненският модул разполага и малки рафтове, като основа за поставянето на красиви съдове и декорации.