Кухня в лилаво

Последна редакция на 27/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 2 996 пъти

Лилаво, лилаво и пак лилаво – този великолепен, царствен цвят ще завладява тази година интериорния свят и ще е задължителен елемент от всяка модерна кухня. Една от най-популярните тенденции в кухненската част тази година е използването на смели цветове в неочаквани комбинации – ярко лилаво в съчетание с жълто например. Лилавото е драматичен и дързък цвят, който придава луксозен и елегантен вид на помещението. Той може да се използва в различни елементи от кухненския дизайн – стени, шкафове, електроуреди или пък мебели. Съчетава в себе си нежна женственост със сила и доминантност в зависимост от нюанса, който сте избрали:

  • Поставете тъмни плотове с бели елементи за контраст на фона на лилави стени или шкафове и си създайте една наистина модерна и стилна кухня. 
  • Ако изберете светлото дърво пък, ще постигнете великолепен ефект, който ще напомня за рустик стила и красива къща в покрайнините.

Съчетайте и изберете идеалния за вас вариант или оставете опитен майстор да свърши това вместо вас и се насладете на резултата.

Свързано:

Идеи за кухня Тенденциите в дизайна на кухнята, които ще са модерни през 2018

Ах, това лилаво - интересно, красиво, свежо и трудно за съчетаване. То е любим цвят на мнозина и много често се избягва в интериорния дизайн, заради специфичните си особености, многото нюанси и трудностите в постигането на перфектна визия. Въпреки това, през 2018 година то е обявено за най-актуалният в дизайна цвят и ще запладнява индустрията. Именно за това включихме и него в най-актуалните тенденции за кухните. Представяме ви тази чудесна кухня, в която то умело е използвано и съчетано за постигането на перфектна визия. Лилавото е избрано като основа за стените - интересен и нестандартен, но в случая много печеливш избор. Матовото лилаво придава изключително интересен вид на тази кухня и я прави различна от повечето дизайни. За да е издържано и стилно, лилавото е съчетано с неутрални и светли цветове. Плотовете са от красив сив мрамор с дребни шарки, а шкафовете са от великолепно светло дърво. За да се запази цялостното ретро звучене на кухнята е избрана и печка в същия стил, в нежно бежово. В средата е красиво декориран а голяма маса, а около нея са подредени удобни столове с мека тапицерия в същи красив бежов цвят. Елегантно, леко ретро и много стилно е цялостното усещане за дизайна на тази кухня.