Малки детайли или големи елементи в червен цвят?

Последна редакция на 20/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 996 пъти

Ако все още се колебаете как е по-удачно да интегрирате червения цвят в кулинарния си кът, дали чрез отделни фрагменти или по-мащабни решения, тук ще разгърнем още малко темата. Най-лесно е да добавите малки червени детайли, но ако сте достатъчно смели, заложете на големите, ярки елементи, които великолепно ще оформят интериора и ще направят кухнята ви интересна, оригинална и много красива.

  • Червени прибори и електроуреди. Това е бърз начин да внесете разнообразие и да прибавите цветно присъствие. Извадете на видно място новия си комплект тенджери или чинии например. Или пък оставете на плота червена термокана или кафемашина.
  • Червени бар столове. Чудесен избор за цвят на подобни мебели. Те едновременно ще са акцент, но и ще оформят помещението.
  • Червен кухненски гръб. Иначе казано - плотовете, които се поставят зад печката и мивката, за да предпазват стената. Същите могат да бъдат вдъхновение за различни декорации. Изпълнени в червено, ще създават чудесен контраст и ефект за дълбочина в кухнята. 

Свързано:

Идеи за кухня Как умело да интегрираме червения цвят в кухнята

Тук сме ви подготвили пример за именно такъв червен предпазен плот, който е поставен на стената. Той е с покритие, което позволява лесното му почистване. Едновременно с това е и чудесен акцент от цялостния интериор на кухнята. Блаодареие на него се създава усещането за дълбочина и в действителност, въпреки че е тъмен цвят - увеличава пространството, вместо да го стеснява. Червеното е взискателен цвят, който има нужда от съответния подходящ дизайн, за да изпъкне и да се превърне в красив елемент от интериора. В Случая този плот е допълнение към много стилен и семпъл интериор в бяло и черно. Кухнята е оборудвана с красива система от бели шкафове, които са в различни форми и размери, и осигуряват много място. Уредите от неръждаема стомана са красиво вградени в тях, създавайки метален блясък. В средата на кухнята е изграден голям кухненски остров, който е покрит с черен гранитен плот. Тази комбинация е много стилна и издържана. Всички елементи от дизайна са обли и меки, без остри ръбове, което допринася за лекотата и хармоничността му. Червеното в случая се явява център и цветен акцент за помещението, като го оформя и му придава завършен вид.