Потърсете помощ от кухнята и направете кърпите по-меки от всякога

Последна редакция на 29/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 755 пъти

Източник

Някои от най-верните помощници за запазването на по-добрия вид на хавлиите и кърпите са скрити измежду бурканчетата с подправки на кухненските рафтове. Един от най-лесните и доказано успешни методи за омекотяване на кухненските хавлиени кърпи е добавянето на капачка бял оцет по време на изплакването. Само след няколко изпирания ще се убедите сами, че кърпите вече са в пъти по-приятни на допир.

Друга хитра идея е използването на сода за хляб, като обаче специалистите препоръчват да изберете само един от посочените методи, тъй като в комбинация те няма да постигнат никакъв резултат. А ето и допълнително решение за тези от вас, които използват сушилня за хавлиите и кърпите – поставете в нея чиста топка за тенис, която ще предотврати струпването и сплескването на нишките, като направи хавлиите удивително меки!

Кои са вашите изпитани методи за справяне с упоритите замърсявания по текстилните изделия у дома? Споделете с нас страхотните резултати, а за цялостния ремонт на банята потърсете опитен специалист в MaistorPlus! Сравнете профили, оферти и оценки на най-добрите майстори в областта, като пуснете безплатна заявка в сайта още сега!

Свързано:

Идеи за кухня 5 уникални трика, с които ще запазите хавлиите у дома свежи и меки за по-дълго

Грижата за кухнята започва от редовната подмяна на кухненските кърпи, към които често посягаме, особено при по-рискованите кулинарни експерименти. Ето защо е важно да перете кърпите на оптимална температура, както и да ги сушите на проветриво място, така че те да запазят своя свеж вид и завидна мекота. Разположението на кухненските кърпи е друг важен детайл, на който трябва да обърнете внимание. Тук например кърпата е закачена в ъгъла на Г-образния кухненски модул, така че да е на оптимално разстояние както от готварската печка, така и от зоната за миене. Ако обърнем внимание на обзавеждането, ще забележим, че всеки елемент от тази малка кухня в скандинавски стил е ориентиран към постигането на максимално удобство. За целта майсторите залагат на практични кухненски шкафове от дърво, чиито светли нюанси създават впечатление за по-просторно и светло помещение. От своя страна дървените кухненски плотове внасят необходимата доза уют в помещението, като кореспондират със светлото дюшеме на пода. Дюшемето не само допълва усещането за топлина, но и спомага за по-плавния преход между кухнята и останалите зони у дома, като за този ефект допринасят още изчистените бели стени. Нужният блясък на всяко модерно помещение тук е внесен чрез изграждането на страхотен кухненски гръб с плочки.