Корковата настилка е изключително здрава, но изисква по-голяма инвестиция

Последна редакция на 03/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 228 пъти

Корковата подова настилка е достойна алтернатива на естествения паркет, ламината и дори винила. Тя се отличава с невероятна здравина и практичност, но както изтъква един от майсторите във форума, цената на този тип настилка остава сравнително висока. Въпреки това обаче, много потребители са доволни и препоръчват този вид подово покритие, най-вече заради усещането за топлина, което внася в помещенията, и лесната поддръжка. А вие бихте ли заложили на коркова настилка за обединяване на хола и кухнята, или предпочитате да се придържате към класическите решения като паркет или ламинат? Включете се в дискусията във форума и споделете своите впечатления от тези подови покрития!

За правилния монтаж на всеки тип настилка у дома пък се доверете на опитни професионалисти, които ще ви предоставят своите оферти, при това напълно безплатно! За целта пуснете заявка в сайта и очаквайте предложения от специалисти, съобразени с вашите предпочитания и бюджет!

Свързано:

Идеи за кухня Каква настилка да изберем, ако искаме да обединим различни помещения у дома?

Представяме ви едно просторно и светло помещение, което обединява под един покрив функционална кухня и уютен хол. Двете стаи преливат една в друга визуално чрез избора на цветове за стените и обзавеждането, като тук очаквано доминира бялото, което създава усещане за свежест и чистота. От своя страна корковата подова настилка на пода се явява едно нестандартно, но изключително удачно решение за тези от вас, които не пестят средства за избора на качествена подова настилка, която да направи прехода между двете помещения практически незабележим. Разполагането на белия диван с гръб към кухненския модул от своя страна осигурява необходимото усещане за уединение, без обаче да стеснява визуално пространството. От гледна точка на обзавеждането, тук кухнята разполага с практичен кухненски модул от дърво, който се състои от няколко големи части. Освен класическите кухненски шкафове, в тази стая специалистите изграждат още и удобен кухненски остров, комбиниран умело с мраморен плот в светли нюанси. По този начин професионалистите придават завършеност на дизайна, без обаче да залагат на твърде смели контрасти. Поставянето на няколко бар стола в близост до кухненския остров пък компенсира липсата на отделна трапезария в жилището. От своя страна осветителните тела и декорациите разчупват класическата визия на дома и му вдъхват живот.