Модерната визия разчупва стереотипите

Последна редакция на 27/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 235 пъти

Традиционната визия на кухнята е добре позната – голяма дървена маса, шкафове и печка. Днес основите са същите, но дизайнът търпи редица промени. Време е да избягаме от утвърдени граници и да обърнем гръб на познатите ни затворени шкафове. Еклектичния стил ви дава чудесна възможност да се откажете от тях лесно и бързо:

  • Заложете на отворените рафтове, където всичко е на показ. Използвайте площта им както съдовете и аксесоарите, които редовно използвате, така и за интересни декорации, които да разчупят обстановката. 
  • Създайте комбинация от цветове, прибори и форми, които не само ще създадат нестандартност, но и ще ви улеснят при приготвяне на храната.

Свързано:

Идеи за кухня Еклектичен стил в интериора на кухнята

Нестандартната форма и интересната визия обособяват невероятната кухня. Тя изумява с добрите организационни решения и съвременните методи. Подът е дървен, а кафеникавият му цвят създава усещане за уют. Кухненският плот е модерен израз на модерния дом. Съчетан е естествен материал с камък. Има заоблена форма и скрити шкафове. Тази интересна комбинация излъчва новаторство и променя цялостния облик. Целият стил на кухнята се движи в тази насока. Таванът е открит и изграден от стъкло. В центъра му е поставен голям полилей, който придава очарование. Шкафовете са окачени на стените, за да може да се използват по предназначение и едновременно с това да създават интересни детайли. От втората снимка лъха комфорт и удобство. Няма преграда между кухнята и трапезарията. Отвореното пространство обединява помещенията. Масата за хапване е голяма, а около нея са разположени жълти столове. Черните летви карат семплата стая да изпъкне. Връзката с природата е засилена в последната снимка. Това е благодарение на растенията и големите прозорци. По този начин естествената светлина навлиза безпроблемно като няма пердета или щори, които да я спират. Винтидж визия е постигната лесно чрез залагането на старинни мебели и красиви детайли. Впечатление правят артистичните изображения по стените. Подът е бял и придава завършеност.