Пренесете морето в дома си, като превърнете аквариума в част от кухненското обзавеждане

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 3 291 пъти

Ако не сте ограничени с конкретен бюджет за ремонта на кухнята и можете да си позволите да експериментирате с нейния дизайн, то изграждането на кухненски модул с вграден аквариум е точното решение за вашата нова кухня в морски стил. Едва ли има по-подходящ елемент за пресъздаването на красивите морски дълбини в домашни условия! Важно е обаче подобен тип декорация да не заема твърде много място върху кухненския плот и да не затруднява преминаването между различните зони в кухнята. За целта специалистите вграждат аквариума в дизайна на масивния кухненски остров, като по този начин аквариумът отнема относително малка част от пространството за съхранение на кухненски съдове и пособия. Това е и подходящ вариант за усвояването на неудобната ниша в помещението, като обаче е важно да знаете, че аквариумът изисква солидна инвестиция, както от гледна точка на изграждането, така и откъм поддръжката на по-късен етап.

На кой от тези варианти бихте заложили вие, за да пресъздадете очарованието на морския стил и в своето жилище? Споделете с нас своите идеи, а за качествения ремонт на кухнята разчитайте на опитни професионалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с техните оферти още сега!

Свързано:

Идеи за кухня Пренесете лятото у дома с тези страхотни кухни в морски стил

Възможностите на съвременния дизайн са практически безкрайни и доказателство за това са тези удивителни кухни, които интегрират в дизайна си истински аквариуми. Отдадени на идеята за пресъздаване на морския стил в интериора, дизайнерите решават, че няма по-уместен начин от поставянето на аквариум в кухнята. Подобен тип декорация обаче би заемала твърде много място на кухненския плот, затова специалистите я съчетават с облика на кухненския модул. В първия случай аквариумът е разположен в ниша на стената, непосредствено над готварската печка. И макар подобно решение да предизвиква някои съмнения относно лесното почистване на уреда и зоната около него, то със сигурност печели симпатиите със своя неподражаем стил и оригиналност. В този случай аквариумът изпъква на фона на класическите шкафове от дърво и бежовите нюанси, които откриваме по гранитните плотове. Втората кухня пък приютява аквариума като част от масивния кухненски остров, разположен в центъра на помещението. Тук декорацията контрастира смело на бялата основа и тъмния плот на острова, като се превръща в естествено продължение на неговия интригуващ дизайн. Третото помещение е по-тъмно, но изключително модерно. Тук аквариумът на практика се превръща в основа на кухненския остров, като върху него е разположен масивен бял плот, който приютява и кухненската мивка в помещението.