Малка червена кухня за голям апетит

Последна редакция на 04/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 2 475 пъти

Кухнята е предназначена за готвене и за хранене. Ако това, което сте сготвили, ви е вкусно и имате добър апетит, то какво значение имат размерите на помещението? Така че, освен с изкусителни ястия, разпалете желание за похапване у себе си, семейството и гостите си с няколко лесни трика:

  • Използвайте наситени червен цвят в кухнята. Известно е, че той е стимулиращ и силно въздействащ. В заведенията за бързо хранене често го използват за стените и тапицерията на мебелите си, тъй като отваря апетита. Затова смело го вмъкнете в интериора на кулинарния си кът.
  • Посадете пресни билки и подправки в саксия. Или пък поставете купичка с техните сухи варианти.
  • Ароматните свещи и пръчици също ще подействат стимулиращо.

Свързано:

Идеи за кухня Направете малката кухня функционална и удобна с 4 лесни трика!

На изображението виждате два примера за кухни, в чиито интериор е вплетен и червеният цвят. Нека, първо, се съсредоточим върху десния вариант. Тук преобладаващият цвят е именно червеният. Използван е за вратичките на шкафовете, за рамките на рафтовете и витрините, вижда се и върху сервизите за хранене. Но за да не бъде твърде натрапчив, агресивен, отблъскващ, е съчетан с бяло за компенсация. И колкото и странно да е, насред цялото червено акцент се оказва черно-бялото перде. За украса са сложени и оранжеви цветя във ваза. А сега погледнете наляво. Този пример е далеч по-умерен и обикновен. Отново са съчетани бяло, черно и червено, но в изключително различни пропорции. Червеното тук е използвано единствено за тапицерията на столовете. Чудесен вариант за хората с по-традиционен начин на мислене. Тук свежест внасят и зелените купички на рафта и вазата със зеленина до прозореца. Черното е използвано за пода и рамките на столовете. В този пример се вижда и сивото, което е така модерно за съвременните кухненски уреди. Всичко останало е бяло, което създава усещане за простор.