Флоралните мотиви обгръщат декорациите в модерната кухня

Последна редакция на 02/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 816 пъти

Както споменахме, флоралните мотиви са често срещан елемент в модерните кухни. За разлика от помещенията, вдъхновени от винтидж стила, тук цветята не са част от дизайна на всеки елемент в кухнята, а присъстват по-скоро семпло, с цел да подчертаят красотата на обзавеждането. Специалистите съветват да използвате декорациите с флорални мотиви премерено, така че те да бъдат чаровен акцент в интериора, а не да създават усещане за негостоприемност или досада. Ако например цветята присъстват елегантно в облика на кухненския модул, то подберете по-изчистени завеси, абажури и текстилни изделия, като покривки или пък възглавнички за столовете. В случай че сте избрали подобен принт именно за тези, по-лесни за подмяна декоративни детайли, то заложете на кухненско обзавеждане с максимално опростен дизайн, близък до минималистичния стил.

За изработката на качествен кухненски модул, съобразен с особеностите на помещението, потърсете помощ от опитните майстори, регистрирани в нашата платформа! Запознайте се с техните профили, оферти и оценки от предишни клиенти, като заявите проект в сайта напълно безплатно!

Свързано:

Идеи за кухня Как да създадем модерна кухня с минимални средства?

Представяме ви една очарователна кухня в червено и бяло, която ни показва един нов смел поглед към модерния стил в интериора. Подходящ както за просторни и светли помещения, така и за по-малки и схлупени стаи, Г-образният кухненски модул е перфектно решение, чрез което да осигурите максимално удачно разпределение на зоните за миене, готвене и запасяване. Тук например най-важните зони в кухнята са изключително удобно разположени, така че оформят един наистина функционален работен триъгълник. От гледна точка на използваните материали, кухнята е изработена от практични МДФ и ПДЧ плоскости, като част от шкафовете са окъпани в бяло, а друга част са подчинени на червения цвят. По този начин изчистения дизайн на шкафовете е успешно разчупен, без да се създава впечатление за твърде претрупано или негостоприемно помещение. За този ефект допринасят още белите кухненски плотове, които практически се сливат със светлите шкафове. И докато стъклените вратички на горните кухненски шкафове създават усещане за повече светлина и простор, то долните шкафове са облепени с красиво фолио, обсипано с червени цветя. Тези елементи пък придават елегантност на интериора и правят кухнята по-нестандартна и артистична. Съществен принос за този ефект има още интересният кухненски гръб тип мозайка, който представлява връзката между плота и червените шкафове.