Да поставим основите

Последна редакция на 29/03/2024 от Dessislava Usheva
Източник | Видяно 620 пъти

Едно от първите неща, които трябва да направим при обзавеждането и декорацията на детската стая, е да създадем основа, която да позволява бъдещи промени.
•    Не претрупвайте стаята със секции и излишни шкафове, от които малките деца нямат нужда. Кошовете и кутиите за играчки лесно могат да бъдат заменени с необходимите на по-късен етап мебели за съхранение на вещи. 
•    Заложете на голямо легло още в началото. Малкото дете ще се чувства уютно и в него, ако добавим няколко възглавници сред които да спи. Изберете неутрален, лек стил на леглото. Спалното бельо предоставя чудесна възможност да промените облика на стаята, когато това стане необходимо.
•    Децата обичат да рисуват. Масичката, която ще изберете за тази цел, впоследствие ще отвори място за бъдещото бюро. 
•    По-малките деца имат нужда от пространство на пода, където да играят. Поставете лек, лесен за почистване килим, пуфове и декоративни възглавници, които лесно могат да се съчетаят с всеки интериор след смяна на калъфките им.
Подобен подход към обзавеждането и декорацията на детската стая позволява бърза трансформация, съобразно новите нужди на детето, на тийнейджъра и на младежа, без излишни разходи.

Свързано:

Идеи за детска Необходимостта от постоянна промяна в обзавеждането на детската стая. Как да се справим?