Функции и съвети при употреба

Последна редакция на 02/05/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 756 пъти

Кухненският робот е един невероятен уред от ново поколение, който дава безброй възможности и прави готвенето в пъти по-лесно и бързо. Съществуват различни варианти, предлагащи всякакви опции. Повечето роботи комбинират едновременно функциите на пасатор, миксер, мелачка и чопър. Някои от тях имат кани, с които можем да блендираме, както и приставки за мелене на месо и кафе, за кълцане, за рендосване в разнообразни форми.

Основното, което е необходимо да знаете, когато употребявате подобен уред, е начинът, по който трябва да се грижите за него.

В повечето случаи, раздробяващите ножове и приставки в робота са направени от неръждаема стомана, което е страхотно, но въпреки това изискват специални грижи. Почистването редовно с подходящи препарати е задължително. Винаги след измиване е необходимо да оставите частите на уреда да се отцедят от водата и да ги подсушите - едва тогава можете да ги приберете. Ако желаете да използвате съдомиялна машина - важно е да се уверите, че приставките са пригодени за тази цел и ще издържат на температурата и препаратите, с които ще ги третирате.

Свързано:

Добрите кухненски помощници: електрическите роботи