Магията се случва в кухнята

Последна редакция на 20/05/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 569 пъти

Чаровната домакиня, която изпитва наслада от готвенето и с нетърпение очаква да изпробва някоя нова рецепта, е откриваема във всеки дом. Ако тя е завладяла и вашата кухня, то незабавно трябва да зачеркнете всичко от списъка и да се фокусирате върху това любимо хоби. Като представител на дамите, смело заявявам, че подаряването на печки, тигани и тенджери е клише. Въпреки кулинарните интереси,  подходящата изненада трябва да бъде индивидуално подбрана. Направете нестандартен ход:

  • Дъска за рядане с издълбано лично послание. Освен че използването ѝ ще бъде приятно, то може да я закачите и на стената, за да стане част от интериора.
  • Престилка, щампована с ваша снимка - щура, влюбена или забавна, която да напомня за споделено позитивно преживяване. Пременена с нея, дамата на сърцето ви ще приготвя още по-изкусително вкусни ястия и десерти. 
  • Изящна дървена лъжица с уникален дизайн - оставете на половинката си избора дали ще я използва по практическо предназначение или ще я превърне в ефектна декорация за кухнята. 

Свързано:

Усмихнете широко нежната половинка с нестандартен и специален подарък!

Твърдението, че мястото на жената е в кухнята отдавна има остаряло значение. Днес кухнята се приема като онова помещение, което сплотява семейството. Именно затова комфортът и уютът са важни характеристики. Обръща се голямо внимание на декорацията, защото тя до голяма степен придава тези усещания. Бялата стерилна атмосфера остава на заден план и на нейно място идват пъстрите цветове, внасящи положителни емоции. Тромавата дървена маса е заменена от кухненския остров, който стават център на пространството. Залага се на удобството чрез вградени мебели и големи прозорци, през които да навлиза естествена светлина. Тук на изображението се вижда една голяма дъска, върху която е поставена дървена лъжица. Тя има интересен елемент – изрязано сърце в средата. Това очарова и привлича вниманието, но по-скоро има декоративна цел. Използването на подобни прибори е подходящо за тефлонови тигани и тенджери. Забелязват се разпръснати шарени подправки и не млян черен пипер. Малкият детайл на дръжката привлича вниманието. Той е завързан с канап и предполага, че това трябва да е подарък за любим човек.