Украсете храната си с комплект за декорация!

Последна редакция на 26/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 906 пъти

Празничната украса носи добро настроение, но дори да е приложена без специален повод, пак би имала сходен ефект. Вярно е, че да украсите храната си би отнело известно време, което обаче си струва, защото после ще си похапвате с още по-голямо удоволствие. Отдавна е известно, че мнозина се хранят първо с очите си и в последствие с останалите сетива. Затова е важно това, което слагате на масата си, да изглежда добре, да събужда апетита на малки и големи.

За тази естетическа задача отлична помощ ще ви донесе един функционален комплект за декорация. Той ви дава всичко необходимо, за да се почувствате като истински професионалист, рисувайки върху вкусни меденки, бисквитки и кексчета. Състои се от четири бутилки с различна вместимост и същия брой накрайници от неръждаема стопана. Използването му е толкова лесно, че дори и децата могат успешно да се включат в декорирането на сладки изкушения.  

Свързано:

Как времето ни в кухнята да се превърне в забавление?

На колажа виждате пет различни примера за декориране на сладкиши. Горе вляво са показани едни най-обикновени курабийки, които още баба ви ви е правила. Иновацията тук е в украсата. Вижте колко по-весело настроение внасят, когато са намазани със смес от белтък и захар, а след това са поръсени с шарени пръчици. Под тях виждате меденки в най-различни горски форми - гъби, сърни, мечки и др. Всяко дете би похапнало с наслада подобна вкусотия. А и нима вие няма да се изкушите да похапнете някоя медена гъбка? За още по-цялостен ефект и те са украсени със захарен белтък. Той е използван при всички показани варианти. Горе вдясно е оцветен в синьо, зелено и розово, за да спомогне за оформянето на стилни медени брошки. А долу вдясно виждате сърчица, които с негова помощ са преобразени в бански костюми. Меденките биха могли да се впишат на масата ви при най-разнообразни празници. Необходими са ви само няколко формички, сладкарски бои и въображение, за да създадете приказен десерт за всеки повод. В средата са показани три свежи мъфина в разноцветни хартиени кошнички. Те също са покрити с белтък, а върху него с бонбони са сътворени цветя. Бихте могли да използвате различни цветове кошнички според останалите цветове на масата си.