Средиземноморски стил

Последна редакция на 15/05/2024 от Люси Любомирова

Средиземноморският стил ни напомня за бели градове в Гърция и уютните италиански дворове. За да създадете атмосферата на морска почивка във вашата градина, придържайте се към морската цветова гама. При избора на растения, предпочитайте планински борове, цитрусови дървета и билки като розмарин, мента и градински чай, които са най-подходящи за средиземноморския стил на градината. 

За да придадете още средиземноморски чар на градината, можете да използвате елементи като плочки, мозайки или фонтани, които ще добавят цвят и текстура. Например, можете да поставите плочки с геометрични или флорални мотиви на стените или пода на терасата или да използвате мозайки от разноцветни камъчета за декорация на фонтаните или саксиите. Или защо не да използвате фонтани с изваяни фигури или животни, които ще добавят елемент на игривост и живот в градината? 

Средиземноморски стил вероятно ще предпочетат онези, които обичат да се наслаждават на слънцето и топлината в градината си. Той въздейства свежо, празнично и някак задушевно. 

Свързано:

Стил в градината - тенденции 2023