Kак да възстановите вида на декинга

Последна редакция на 28/04/2024 от Патриция Симеонова

Вследствие на метеорологичните условия видът на декинга може да се влоши – да избледнее, да се напука или пък да измени формата си. Влагата може да допринесе за напукване и мухъл. За съжаление в този случаи няма какво толкова да направите, подменете частите, които са в лошо състояние. Добре е да направите това веднага щом забележите, тъй като може да допринесе за структурни проблеми. Декингът, който е изсветлял от слънцето, спасете с малко повече внимание и грижа.

  • Ако наистина искате декингът да изглежда като нов, първо ремонтирайте и подменете необходимото. Уточнете всички зони, които се нуждаят от поправка или шлайфане, отстранете треските и неравностите, подменете гредите в лошо състояние.
  • Следващата стъпка е добре да почистите декинга. Прочетете „Как да почиствате декинга“ за повече информация.
  • Изберете продукта, с който ще възвърнете цвета на декинга. Може да изберете да възвърнете естествения цвят като използвате безцветно масло или пък да постигнете изцяло нова визия с различен от естествения цвят на дървото, използвайки широката палитра от цветове байц.

Ако имате нужда от професионална помощ или съвет, по всяко време може да се допитате до доказаните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка за проект, сравнете офертите, които ще получите, и изберете най-подходящата за вас. 

Свързано:

Как да се грижим правилно за декинга