Практически съображения за вашата градска градина

Последна редакция на 05/05/2024 от Патриция Симеонова

В контраст с традиционната градина, коята се разполага в двор и изисква доста грижи, отглеждането в домашни условия улеснява поддържането ѝ. Ето някои фактори, с които трябва да се съобразите:

  • Вятър – колкото по-високо живеете, толкова по-вероятно е да е по-ветровите. Не всички растения са склонни да растат добре при ветровити условия. В такива случаи, използвайте противовятърна мембрана, за да предпазите растенията. Друг вариант е да създадете ветроустойчава преграда от други по-стабилни растения, за да предпазите по-крехките.
  • Светлина – от значение е колко пряка слънчева светлина достига до вашата тераса. Не се обезкуражавайте, ако балконът ви не е особено слънчев. Дори на сянка може да отглеждате различни видове зелени салати, моркови или пък саксийни ягоди и малини.
  • Поливане – бъдете подготвени да поливате често. Комбинацията от топло и ветровито време може да изсуши саксиите ви за отрицателно време. Ето защо, ако нямате достатъчно време или ви се налага да пътувате, се сдобийте със система за напояване.
  • Подходящи саксии и контейнери

Свързано:

Как да отглеждаме зеленчуци в градски условия?