СТЪПКА 1: ОЧЕРТАВАНЕ И ИЗРЯЗВАНЕ НА ФОРМИТЕ

Последна редакция на 23/04/2024 от Анна Лазарова
Източник | Видяно 553 пъти

Калъпът или формата, в която ще  излеете вашите саксии е основната част от тяхната направа. Затова това е най-прецизната част от изработката им. Първото нещо, което предстои, е да използвате линийката и молива, за да начертаете на предварително подготвената от вас пластмаса различни форми. Нашето предложение е да начертаете 17 равностранни триъгълника с размер на страната 5 см. 

След като вече сте начертали триъгълниците върху вашата пластмаса, използвайте ножичка, за да ги изрежете. Следва подредбата на вече изрязаните триъгълници, което може да се окаже малко трудно при първия път, в които правите тази форма, но веднъж направена, ще видите, че всъщност тя е изключително лесна и всяка следваща саксия ще можете да приготвяте буквално за минути. Разделете триъгълниците на 2 части – в едната сложете 9, а в другата – 8 от тях. Трябва да изработите две части, които в последствие да свържете в едно. За ваше улеснение в подредбата на триъгълниците сме онагледили как точно трябва да изглеждат на снимката. 

Когато подреждате втората част от триъгълниците, следвайте същата форма, но пропуснете един триъгълник. Това ще е отворът за засаждане на вашата саксия.

Свързано:

КАК ДА СИ НАПРАВИМ ГИПСОВА САКСИЯ В УНИКАЛНА ФОРМА – МОДЕРНО РЕШЕНИЕ ЗА ДОМА И ГРАДИНАТА